Sve je više online sadržaja za učenje koji na različite načine prezentiraju gradivo, a zamjetno je da se jedan dio ističe kvalitetom i zanimljivošću, ali i da je velik broj tih sadržaja nekvalitetan, zamoran, neprikladan ili neučinkovit. Uspostavom platforme za e učenje "Edux" Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, potrebno je u programe uključivati nastavnike/predavače/mentore koji svojim znanjima čine razliku u kreiranim sadržajima namijenjinim polaznicima. 
Kroz ovaj edukacijski modul kreirat će se set kolegija koji će prikazati učinkovite načine procesa poučavanja u online okruženju. Prolaskom edukacijskog procesa polaznici će steći znanja kreiranja kolegija, izrade nacrta kolegija u sadržajnom i vremenskom okviru, odabir dostupnih alata za kreiranje procesa poučavanja i vrednovanja naučenog. 

Pripremljeni e kolegij biti će dostupan korisnicima Edux sustava (nastavnici/mentori/moderatori), a koristi se za osnovno upoznavanje i uspješno korištenje samog sustava. Od osnovnih parametara do zanimljivih i naprednih opcija pokušat ćemo proći funkcije koje će vama, ali i studentima/učenicima/polaznicima omogućiti ugodan rad.

Više o autoru kolegija: 

Milan Puvača počeo je svoju karijeru 2003. tek s osobnim računalom i nepobitnom željom za učenjem u smjeru informacijskih tehnologija. Preuzevši tvrtku svoje majke i stalnim unaprjeđenjem danas Ofir d.o.o. (www.ofir.hr) zapošljava 15 ljudi u području IKT usluga – web razvoja, IT podrške te digitalnog marketinga. Na znanstvenom području posjeduje titulu doktora znanosti iz područja ekonomije / poslovne informatike sa temom „Informacijsko komunikacijska tehnologija kao temelj suvremenog sveučilišta“. Trenutno je predavač na dva fakulteta i to Veleučilištu Baltazar Krčelić, Zaprešić i Doba Fakultetu Maribor Slovenija. Uz stalni daljnji razvoj poduzeća, fokus interesa nalazi se na unaprjeđenju obrazovanja upravo primjenom prilagođenih IKT rješenja. Više detalja na https://www.linkedin.com/in/milanpuvaca/