Upotreba pametnih telefona sa sve većim ekranima svakodnevno je u porastu. Na tržištu su se kroz duži niz godina etablirala dva operacijska sustava koja pogone takve uređaje. Jedan od njih je iOS pod kontrolom tvrtke Apple, dok je drugi Android, pod kontrolom tvrtke Google. Upravo s Android mobilnim uređajima i njihovim programiranjem ćemo se baviti u ovom programu Centra. Android uređaji imaju oko 85% udjela na tržištu mobilnih uređaja pa je razvoj aplikacija za takve uređaje iznimno popularan. Aplikacije se centralizirano pružaju krajnjim korisnicima putem Play Store-a, odnosno Trgovine Play, a koja omogućava i prodaju samih aplikacija. 
Android platforma predstavlja značajan izazov za razvojne programere pošto se Android sustav nalazi na širokom spektru uređaja različitih dijagonala ekrana, rezolucija i hardverskih mogućnosti. Ono što ga čini zanimljivim je koncept otvorenog koda, pa je gotovo svatko u mogućnosti prilagoditi funkcionalnost svojim specifičnim potrebama. 
Što želimo od tebe? Logičko razmišljanje, poznavanje osnovnih koncepata objektno orjentiranog programiranja, entuzijazam u razvoju aplikacija i naravno Android mobilni uređaj na kojem ćeš u konačnici koristiti svoju aplikaciju. 
Kroz ovaj program ćemo postaviti temelje programiranja Android aplikacija i proći kroz sve korake razvoja i plasmana aplikacija na Play Store, tako da i ti možeš postati član zajednice Android developera na tržištu.