Arduino mikrokontroler je malo programabilno računalo koje ima mogućnost povezivanja sa vanjskim fizičkim svijetom. Arduino platforma je otvorenog tipa što se tiče fizičkog i programskog djela te je izrazito modularan i široke primjene. U kombinaciji sa raznim senzorima, motorima i drugim elektroničkim dodacima idelan je za stvaranje raznih automatskih sklopova i robota. Kroz igru, učenici algoritamski i kritički razmišljaju, uče programiranje, postavljaju sebi izazove i kroz praktične primjere razvijaju inovativnost i kreativnost.

Da li ste ikada dok ste surfali Vašom omiljenom stranicom pitali se kako je nastala? Da li Vas je zanimao način na koji je ta stranica postavljena na internet i kako funkcioniraju gumbi ili bilo koji drugi dio stranice kad ih kliknete. Sve stvari koje koristimo na stranici su zapravo rezultat front-end razvoja, dok je način na koji stranica izgleda zapravo proizvod web dizajnera. Front-end razvoj znači implementacija web dizajna u web stranicu koju će moći pregledavati drugi korisnici. Front-end programeri za svoj rad koriste HTML, CSS i JavaScript jezike koji im služe za kodiranje i modeliranje web stranica. U ovom modulu obraditi ćemo HTML , CSS i JS te ćemo upoznati sa alatima koji su danas najzastupljeniji i prepoznati od strane poslodavca. Cilj ovog modula je da nakon završetka sami možete isprogramirati svoju osobnu stranicu i da se nalazite na pravom putu za budućnost.

Java spada među višenamjenske programske jezike čije su glavne karakteristike prenosivost, objektna orijentacija, pouzdanost – i što je najvažnije za sve polaznike ovog Java programa – jednostavnost. Također, jedna od veoma važnih osobina Jave je i ta što ovaj programski jezik nije striktno vezan za operativni sistem, kao ni za tip aplikacije, tako da je njegov kod moguće primjenjivati i izvršavati na većini uređaja. Kroz ovaj program upoznat ćete se sa osnovama Java programiranja u jednom od danas najtraženijih programskih jezika. Pored toga, možete steći znanja koja će vam predstavljati odličnu podlogu za daljnje usavršavanje i upoznavanje sa objektno orijentiranim programiranjem. Program obuhvaća osnovne komponente, tipove podataka, varijable, operatore, kontrolu toka, objektno programiranje, osnovno rukovanje datotečnim i tokovima podataka, GUI. Sa svim ovim, ali i mnogim drugim tematikama, upoznat ćete se kroz ovaj progam. Zbog brojnih mogućnosti koje nudi Java, poput programiranja aplikacijskog softvera, izrade aplikacija za sve uređaje na Android platformi ili kreiranja igrica, ovaj jezik postao je najtraženiji na tržištu.

Upotreba pametnih telefona sa sve većim ekranima svakodnevno je u porastu. Na tržištu su se kroz duži niz godina etablirala dva operacijska sustava koja pogone takve uređaje. Jedan od njih je iOS pod kontrolom tvrtke Apple, dok je drugi Android, pod kontrolom tvrtke Google. Upravo s Android mobilnim uređajima i njihovim programiranjem ćemo se baviti u ovom programu Centra. Android uređaji imaju oko 85% udjela na tržištu mobilnih uređaja pa je razvoj aplikacija za takve uređaje iznimno popularan. Aplikacije se centralizirano pružaju krajnjim korisnicima putem Play Store-a, odnosno Trgovine Play, a koja omogućava i prodaju samih aplikacija. 
Android platforma predstavlja značajan izazov za razvojne programere pošto se Android sustav nalazi na širokom spektru uređaja različitih dijagonala ekrana, rezolucija i hardverskih mogućnosti. Ono što ga čini zanimljivim je koncept otvorenog koda, pa je gotovo svatko u mogućnosti prilagoditi funkcionalnost svojim specifičnim potrebama. 
Što želimo od tebe? Logičko razmišljanje, poznavanje osnovnih koncepata objektno orjentiranog programiranja, entuzijazam u razvoju aplikacija i naravno Android mobilni uređaj na kojem ćeš u konačnici koristiti svoju aplikaciju. 
Kroz ovaj program ćemo postaviti temelje programiranja Android aplikacija i proći kroz sve korake razvoja i plasmana aplikacija na Play Store, tako da i ti možeš postati član zajednice Android developera na tržištu. 

Programabilni logički kontroler je malo digitalno računalo koje se korist u automatizaciji upravljačkih sustava. PLC povezuje različite senzore(temperature, brzine, nivoa tekućine, blizine, brzine vjetra...) koji prate uvjete rada i na osnovu tih podataka, a prema upisanom programu upravlja izvršnim uređajima: motorima, ventilatorima, pumpama, semaforom... Kroz nastavu ćemo naučiti programirati PLC, a nakon toga odmah na panelima u laboratoriju provjerti ispravnost programa uključujući i isključujući DC motore i ventilatore na osnovu pokazivanja senzora, podešavati brzinu vrtnje trofaznog motora, aktivirati i deaktivirati alarmni sustav, pretakati pumpama vodu iz spremnika, automatizirati parkiralište na osnovu trenutnog broja vozila na njemu, otvarati i zatvarati Maslenički most na osnovu izmjerene brzine vjetra i još mnogo toga. S obzirom da je upravljanje korištenjem PLC-a standard automatskih upravljačkih sustava (na brodovima, u industrijskoj automatizaciji, pri upravljanju "pametnom kućom"), poznavanje PLC programiranja je kompetencija vrlo tražena i cijenjena na tržištu rada.

Mjesto ugodnog druženja u virtualnom okruženju mentora i suradnika CII-a.